Президентът на Славия Венцеслав Стефанов говори пред Спортал, където коментира изказването на

...
Президентът на Славия Венцеслав Стефанов говори пред Спортал, където коментира изказването на
Коментари Харесай

Венци Стефанов: Любо е прав, да не им казваме съдии, а регулировчици

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов говори пред " Спортал ", където коментира изявлението на старши треньора на ФК ЦСКА 1948 Любослав Пенев по отношение на системата VAR в България.

Наставникът разкритикува потреблението на видео системата у нас, като съгласно именития нападател българските рефери разчитат прекомерно доста на VAR.

" Смятам, че Любо е прав. Съдиите си измиват ръцете с ВАР - единият видял по този начин, другият другояче, чака се какво ще им кажат от стаичката. Този видял едно, оня - друго. Получава се една групова безнаказаност. Абсолютно е по този начин!

Отделно се накъсва играта прекалено много, футболът не е тенис, където един човек пробва да трансферира топката от другата страна на корта. Тук имаме 22 души на полето, динамичността е напълно друга, приказвал съм с разнообразни международни потенциали - и те са на същото мнение, да вземем за пример Алекс Фъргюсън ми го е казвал.

Един арбитър по тази причина е арбитър, с цел да отсъжда, да носи отговорност за решенията си. Съдия! Иначе, както споделя Любо, да поставят роботи и към този момент да не им споделяме съдии, а регулировчици. Като тези от КАТ на кръстовищата.

Ще седят, ще им се задава команда и единствено ще ръкомахат. За това дали тези от ВАР-а чакат да им кажат по телефона какво да решат, не мога да кажа. Това ми звучи прекомерно престъпно, не съм се замислял толкоз подмолно върху ВАР у нас. Футболът просто към този момент не е същият ", съобщи Венцеслав Стефанов.
 Любо Пенев: ВАР, ВАР, ВАР! По-добре да слагаме 4 робота и да вършат каквото им кажат от катафалката
Любо Пенев: ВАР, ВАР, ВАР! По-добре да слагаме 4 робота и да вършат каквото им кажат от катафалката

" Прекалено доста изкуствен интелект "

Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР